Hüzünlü ve Neşeli Ezgiler

20 Şubat 2019

2009’da Wihan Quartet’in kemancısı Jan Schulmeister tarafından Petrof Piyano Şirketi’nin hâmiliğinde kurulan Petrof Piano Trio tanınmış oda müziği sanatçılarını bir araya getiriyor.

PROGRAM:

J. Haydn: Do Majör Piyanolu Trio, No. 27, Hob. XV

S. Rahmaninof: Trio élégiaque, Sol minör, No. 1

A. Dvořák: Piyanolu Trio, Mi minör, No. 4, Op. 90, "Dumky".

Konser programı için tıklayınız.

Jan Schulmeister
Keman
1964 Moravya doğumlu Jan Schulmeister, Dvořák ile dostluk bağları olan, müzisyen bir aileden geliyor. Kroměříž Konservatuvarı mezunu ve Wihan Quartet’in kurucu üyesi olan Schulmeister, engin bilgisini Trinity Müzik Koleji ve Pro Corda’daki ustalık sınıfı öğrencileriyle paylaşıyor.
Kamil Žvak
Viyolonsel
1981 Vsetín doğumlu Kamil Žvak viyolonsel çalmaya 6 yaşında Mgr. Zdenka Pimkova ile başladı. Çalışmalarını Kroměříž Konservatuvarı’nda P. J. Vejvanovský, Performans Sanatları Akademisi’nde Miroslav Petráš ile ilerletti. Avrupa’da solist olarak konserlerine devam eden Žvak, 2010’dan beri Kroměříž’deki P.J. Vejvanovský Konservatuvarı’nda viyolonsel dersleri vermekte.
Martina Schulmeisterová
Piyano
1978 Havlíčkův Brod doğumlu Martina Schulmeisterová, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İtalya ve Danimarka’da düzenlenen piyano yarışmalarında kazandığı başarılarla dikkat çekti. Şimdiye dek Çek Cumhuriyeti, Polonya, İngiltere, İspanya, Fransa, Hollanda, İtalya, Slovakya, Danimarka, Çin ve Tayvan’da konserler veren sanatçı Kroměříž Konservatuvarı’nda piyano profesörü olarak görev yapmakta.