Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri

Boğaziçi Üniversitesi 24 yıldır her Çarşamba akşamı düzenli olarak Albert Long Hall’de organize ettiği klasik müzik konserleriyle müzikseverleri bir araya getiriyor. Konserler kapsamında, yıl içerisinde birbirinden farklı, sıra dışı, müzikle sanatın farklı disiplinlerini bir araya getiren seçkin bir programı İstanbullulara ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine sunuyor. Dünyaca ünlü sanatçıların ağırlandığı klasik müzik serisine küresel pandemi sebebiyle şimdilik ara verilmiştir.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Klasik Müzik

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, 1996 yılından itibaren her çarşamba akşamı konserler düzenlemektedir. Harika bir akustiğe sahip olan Albert Long Hall; 6000 boru ve 3 klavyeli orgu, duo piyano resitali imkânı sağlayan iki adet Steinway marka piyanoları ve 500 koltuk kapasitesi ile dinleyenlere eşsiz bir klasik müzik şöleni sunmaktadır.

Düşünen ve öğrenen, sanatı hayatının bir parçası haline getirmiş bireyler yetiştirmeyi hedefleyen konserlerimiz, kültür sanat alanında en değerli varlıklarımız olan gençlerimizin kültürel gelişimlerine katkı sağlamayı, kültür, sanat ve insan odaklı kalkınma ile kültür bilincini geliştirmeyi amaç edinmiştir.  Bu amaçla Boğaziçi Üniversitesi ulusal ve uluslararası kültür-sanat faaliyetleriyle, başta BÜ öğrencileri olmak üzere özellikle konservatuar ve müzik akademilerinde eğitim gören öğrenciler ve diğer tüm öğrencileri, mezunları, BÜ akademik ve idari personelini, İstanbul'daki yerli ve yabancı yaklaşık 240 bin müzikseveri bir araya getirmiştir. Dünyaca ünlü sanatçıların yanı sıra genç yeteneklerin de sahne aldığı Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri serisinde, orkestralar, oda müziği toplulukları, dans grupları, vokal grupları ve solo resitaller ile toplamda yaklaşık 500 performans sergilenmiştir.

Konser serisi bugüne dek Alfred Brendel, Martha Argerich, Emma Kirkby, Claudio Simone, Paul Badura Skoda, Shlomo Mintz, Midori, Spivakov, Gautier Capucon, Martin Haselböck, Charles Owen, Natalia Gutman, Itamar Golan, Alexander Rudin, Guy Ben-Ziony, Alexey Utkin, Tatiana Grindenko, Daniel Müller Schott, Khatia Buniatishvili, Alexander Markov, Salem Abboud- Askar, Charlie Siem, Alexander Melnikov, Kit Armstrong, Tatjana Masurenko; Deutsche Oper Berlin Oda Orkestrası, London Baroque, Moscow Soloists, Camerata Salzburg, Hermitage Orchestra, Musica Viva, Allegri, Ysaye ve Amati Quartetleri, Güher-Süher Pekinel, İdil Biret, Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Fazıl Say, Hüseyin Sermet, Gülsin Onay, Gürer Aykal, Ayhan Baran, Özgür Aydın ve daha nice sanatçılara ev sahipliği yapmıştır.

BİLGİ İÇİN

Çiğdem Pınar Babayiğit / cigdem.babayigit@boun.edu.tr